Werkwijze

Gefeliciteerd, jullie gaan trouwen!
Maar ook best een beetje spannend, toch?

Als Fotografe op jullie bruiloft probeer jullie dag zo ontspannen mogelijk te laten verlopen! Mijn doel is een happy bruidspaar! Zowel tijdens de bruiloft als na het zien van de foto’s van een van jullie mooiste dagen in jullie leven!

Hoe ik dit doe? Zo!

1. Voor de bruiloft

Wat vinden jullie belangrijk? Wat kan ik voor jullie betekenen? Wie zijn jullie, wie ben ik? Hebben we een klik? Tijdens een kennismakingsgesprek kunnen we het overal over hebben! We bespreken jullie mooie dag en wensen en ik vertel jullie mijn verhaal en wat jullie kunnen verwachten!

2. Tijdens de bruiloft

Tijdens jullie trouwdag beweeg ik me tussen de mensen als een van jullie gasten. Ik maak af en toe een praatje met iedereen en probeer iedereen zich wat meer op zijn gemak te laten voelen in de buurt van mijn camera! Tijdens de shoot zal het in het begin ongetwijfeld even wennen zijn zo voor de camera. Wat natuurlijk heel normaal is! Al gauw zullen jullie merken dat dit gevoel steeds meer verdwijnt. We zullen af en toe alleen een stukje wandelen, een beetje kletsen, wat grappen en grollen, waarbij ik tussendoor wat foto's maak! Mijn tip is daarom ook altijd: Trek genoeg tijd uit voor de fotoshoot. Het gevoel van tijd en niets moeten is ontzettend belangrijk en draagt bij aan het resultaat van de shoot!

3. Na de bruiloft

Na de bruiloft probeer ik binnen een week jullie een preview te sturen waarmee jullie alvast naar de buitenwereld mee kunnen shinen!!
Na 8 weken ontvangen jullie alle foto's van jullie prachtige dag van mij via Wetransfer/Usb! Zodat jullie samen (en of met jullie familie en vrienden) kunnen nagenieten van jullie mooie dag!

Veelgestelde vragen
— Hoeveel foto's krijgen we?
Tijdens een bruiloftsdag maak ik aardig wat foto's, gemiddeld tussen de 2000 en 2500. Hiervan selecteer ik zorgvuldig de foto’s die jullie verhaal het beste verteld en let hierbij meer op kwaliteit dan kwantiteit. In de praktijk merk ik dat dit neerkomt op minimaal 300 tot 350 foto’s die jullie verhaal vertellen. Deze foto’s worden zorgvuldig nabewerkt in kleur en zwart wit.
— Hoe weten we of we een klik hebben?
Ik denk dat het feit dat jullie op mijn site kijken en mogelijk een goed gevoel krijgen bij het zien van de foto’s dat er al een beetje een sprake is van een match. Of er ook in het echte leven een klik is kunnen we ontdekken door middel van een live kennismaking. Tegenwoordig gaat dit online via Zoom/Skype of Teams. Dan kunnen we rustig kennismaken, bespreken wat jullie nodig hebben, waar jullie naar op zoek zijn en of voelen of we bij elkaar passen!
— Wat als het te duur is?
Ik begrijp dat het veel geld is en daarom denk ik graag met jullie mee! Ik kan niets aan het totaalbedrag doen, maar kan jullie bijvoorbeeld wel een betalingsregeling aanbieden. Jullie kunnen de betaling dan in plaats van in twee termijnen (aanbetaling en restbedrag), in drie termijnen doen.
— Hoe lang van te voren moeten we je boeken?
Meestal wordt een trouwfotograaf 9-10 maanden van tevoren geboekt. Als jullie trouwdatum eenmaal bekend is, kunnen jullie het beste direct contact met mij opnemen. Zeker in het hoogseizoen (mei t/m september) ben ik snel volgeboekt. Natuurlijk kunnen jullie ook geluk hebben, en heb ik op het laatste moment nog een plekje vrij. Maar mijn tip is zeker, zodra de datum bekend is; neem contact op!
— Wat gebeurt er al s je ziek bent?
Dat is gelukkig nog nooit gebeurd (afkloppen) maar ik zeg nooit nooit. Met een beetje hoofdpijn of griep blijf ik niet thuis in geval van een bruiloft, maar als ik bijvoorbeeld iets gebroken heb wordt het toch echt wat moeilijker fotograferen. Als ik echt niet kan komen, ga ik op zoek naar een fotograaf wiens werkwijze en stijl matchen met die van mij. Ik beschik over een groot netwerk van fotograferen, waarin wij elkaars back-up zijn. Ook als dit heel last minute nodig is.
— Wanneer krijgen we de foto's?
Jullie krijgen de foto's (in theorie) binnen 2 maanden toegestuurd! Heb ik ze sneller af komen ze ook sneller jullie richting op! Ik stuur binnen 2 weken na jullie bruiloft een kleine preview om alvast mee te kunnen shinen;)!
Total: